Interogatoriu FAQ Panzer
De ce vă numiți Panzer Travel și care este scopul dumneavoastră?

Numele de „Panzer” înseamnă tanc în limba germană și este poate cel mai recognoscibil element de tehnică militară din cel de-al Doilea Război Mondial, panzerele fiind folosite de germani și aliații lor în toate teatrele de război, din Normandia până la Stalingrad și din Berlin până în deșertul african. Scopul nostru este să organizăm tururi cu tematică istorico-militară și culturală WW2, atât în țară cât și în străinătate.

De unde ați venit cu ideea deschiderii acestei agenții de turism cu tematică?

Inspirația ne-a venit după ce am vizitat diferite muzee, memoriale și monumente din Normandia, Berlin, Auschwitz, Moscova, Sankt Petersburg (Leningrad), dar și alte locuri unde s-au petrecut evenimente dramatice ce au schimbat soarta omenirii în timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial. Aceste tururi le găsiți la rubrica „Teatre de operații” de pe site-ul nostru.

Mai organizați și alte tururi în afară de cele cu tematică istorico-militară și culturală din cel de-al Doilea Război Mondial?

Sigur, organizăm și tururi ce se axează și pe alte epoci istorice, sau pe o anumită arie geografică unde cultura și tradițiile locale sunt foarte bine reprezentate. Aceste tururi se găsesc la rubrica „Operațiuni extra” de pe site-ul nostru.

Ce reprezintă harta și denumirile de orașe amplasate din loc în loc pe ea?

Harta este baza acestui website, acolo veți găsi tururile noastre principale ce au legătură exclusiv cu perioada interbelică și a celui de-al Doilea Război Mondial. Celelalte tururi se vor afla la rubrica „Operațiuni extra”. Deși la o primă vedere harta pare confuză și copleșitoare, pentru cineva ce are cunoștințe minime de geografie este ușor de navigat și intrat rapid în turul vizat. Harta reprezintă arhitectura geopolitică a Europei de dinainte de 22 iunie 1941, ziua în care Germania Nazistă a invadat Uniunea Sovietică.

De ce majoritatea tururilor externe ale dumneavostră sunt mai scumpe, au limită de persoane și de vârstă?

Agenția Panzer Travel se axează pe raportul dintre calitate-preț și pe grupuri de maxim 10 persoane. La tururile externe, vârsta minimă de participare va fi de 18 ani împliniți la momentul turului și limba engleză cunoscută la un nivel conversațional. Aceste standarde sunt oarecum restrictive pentru unele persoane, dar asigură un grad de confort sporit și o relaxare mai mare în rândul grupului de maxim 10 participanți. Imaginați-vă un grup de 30 de persoane din care 10-15 ascultă ce spune ghidul, iar 15-20 fie fac poze la alte obiective turistice, mai opresc pe la suveniruri, doresc la toaletă, le este cald/rece, foame, s-au plictisit, au alte preocupări, etc. Noi nu credem că doriți să participați la un tur în asemenea condiții. :) Până la urmă prețul, tematica turului și condițiile oferite au și ele un rol determinant în alegerea participanților. Calitatea nu poate să coexiste cu cantitatea.

De ce este obligatorie cunoașterea limbii engleze pentru tururile externe?

Pentru o mai bună și rapidă colaborare cu ghizii și partenerii locali, este foarte important ca fiecare participant la tururile noastre externe să cunoască limba engleză la un nivel conversațional. Necunoașterea acestei limbi de circulație internațională, ne-ar incetini foarte mult în special la traducerile ghizilor locali, la restaurante, la magazine, etc. Cunoașterea limbii engleze de către fiecare participant va aduce un plus și va fi în beneficiul tuturor, fie ei participanți la tur, sau localnici. De asemenea, la tururile externe pot participa și străini, iar atunci turul se va desfășura exclusiv în limba engleză.

Cum mă înscriu sau plătesc la un tur?

Pentru înscriere este foarte simplu, după ce ați studiat cu atenție programul turului dorit, apăsați butonul „Rezervă turul” și completați rezervarea cu datele dumneavoastră personale. O altă variantă mai rapidă de înscriere la tur este și rubrica „Înrolare”. Pentru plata online, momentan există doar varianta prin transfer bancar, direct în contul de lei al agenției de turism Panzer Travel. Pentru toți participanții la tur se va face un contract și se va elibera factură și chitanță (dacă plata va fi cu numerar).